onsdag 9 januari 2013

Teaterintresserade sökes!

Hej igen! Detta blir kanske inte dagens, men nattens sista blogginlägg. Jag söker teaterintresserade personer för att få hjälp med ett teaterprojekt. Vad som behövs är en inomhuslokal, fler skådespelare och en regissör. Vad rekvisita och kläder beträffar så är det inte aktuellt ännu, men jag behöver verkligen hjälp med ovanstående punkter. Jag leder en liten amatörteatergrupp som jobbar med en fantasypjäs, problemet är att vi är väldigt få och varken har regissör eller en bestämd plats. Det måste vara inom Stockholms stad och det får inte vara för dyrt.

Här har ni ett utdrag ur manuset där karaktärerna presenteras. Läs igenom noga och kontakta mig genom kommentar ifall ni har intresse av att provspela något.

Hovdamen Layla

Layla är en ung hovdam som har ansvar för alla tronarvingar. Hon har inte lika mycket att säga till om som lärarinnan och hovdamen fru Gothel, men däremot har hon lättare att få kontakt med bland annat Elyon. Laylas storasyster var den som fick uppfostra prinsessan Tatiana, men nuförtiden sköter andra saker i palatset. Layla har därför ansvar för den motsträviga prinsessan Elyon, men fru Gothel är den som ger order. Vad ingen någonsin kunde tro var att Layla och prinsessan Elyon skulle komma att bli bästa vänner en vacker dag. Layla största svaghet är att hon ibland är något osäker på sig själv, men hon är ändå riktigt modig och smart.


Hovdamen fru Gothel

Fru Gothel är en sträng, elegant lärarinna och hovdam som jobbat på det kungliga slottet i många år. Hon var kungaparets närmsta hovdam innan kungafamiljen mystiskt försvann för 19 år sedan. Då ingen arvinge fanns tillgänglig fick hon uppgiften att ta hand om slottet ända tills en av kungaparets två döttrar skulle återvända till Den Magiska Dimensionen. När prinsessan Elyon återvänder blir det fru Gothels uppgift att uppfostra och lära den 19-åriga flickan att uppföra sig som en prinsessa. Vad ingen känner till är att det var fru Gothel som hjälpte till att bidra med mörka krafter som en gång ödelade hela dimensionen och dödade många.

Rådgivare Zotorville

Mr Zotorville är rådgivare åt fru Gothel. När kungafamiljen var i livet var han deras hemlighetsväktare, men förrådde dem. Han är riktigt listig och manipulativ, för att inte tala om farlig. Han behärskar svart magi och har undervisat grevinnan Kassandras två döttrar i svartkonst. Förutom att använda svart magi så är manipulering det bästa han vet. Han gör nu allting i sin makt för att försvaga Elyon.


Grevinnan Kassandra

Kassandra är grevinna av Den Magiska Dimensionen. Hon är stolt och elegant, men mycket ond. Hon är storasyster till drottning Merliah. Kassandra föddes som sjöjungfru, precis som Merliah, men gifte sig med en fairyman. Fastän Kassandra var den äldsta systern blev Merliah drottning över hela Den Magiska Dimensionen när hon gifte sig med guden Aleksei, vilket var för att enbart Merliah kunde spinna merilia och behärska ljussken, dimensionens livsenergier. Kassandra blev i hemlighet rasande och svor på att hämnas, vilket hon också gjorde genom att låta sina båda döttrar studera svartkonst samtidigt som hon själv. Därpå tog Kassandra över rikets makter. I hopp om att få tag i sin yngsta systerdotters magiska krafter ödelade hon hela Den Magiska Dimensionen. Då hon inte lyckades få tag på Elyons krafter förvisade hon Elyons storasyster Tatiana till en plats kallad Dödens Dimension. Därefter dödade hon sin syster och sin svåger, för att de inte skulle stå i hennes väg. Tyvärr känner ingen till grevinnans svek och tror att hon är pålitlig då hon är en av Elyons få levande släktingar. Grevinnan har två vackra, men riktigt onda döttrar.


Unggrevinnan Nerissa

Nerissa är grevinnan Kassandras äldsta dotter, som vill slutföra vad hennes mor startade. Ingen vet vem hon är, förutom Kassandra och Shimera. Hon är kallhjärtad, självisk och njuter av att se andra plågas. Vad hon mest av allt vill är att ta Elyons krafter ifrån henne, och tack vare sin syster Shimera är hon på god väg att lyckas. Nerissa är hälften sjöjungfru, hälften fairy. Hon är riktigt tålmodig och behärskar svart magi på hög nivå. Hon är två år äldre än sin lillasyster. Nerissa och Shimera står mycket nära varandra och jobbar bra tillsammans. De är lika kalla, båda två.

Unggrevinnan Shimera

Shimera är den elaka grevinnans yngsta dotter och Nerissas lillasyster. Shimera är blekhyad och kallhjärtad rakt igenom. Hon är fyra år äldre än Elyon. Shimera älskar att stå i centrum. Hon är elak, ondsint, manipulativ, socialt kompetent, farlig, listig, lugn, maktgalen, bestämd och kylig. Hennes krafter kommer ifrån mörkret, precis som Nerissas. Precis som sin syster vill Shimera åt alla universums makter. Hennes främsta intresse är att förstöra för andra. Hon är otroligt lik sin storasyster på många sätt, men är något mer manipulativ och lugn. Hon är riktigt stolt över sin magi. Hon hatar Elyon över allt annat och önskar ingenting mer än att se henne död.


Kung Aleksei

Aleksei Hikita Tenko var Den Magiska Dimensionens konung under många år. Tillsammans med sin vackra hustru Merliah regerade han över dimensionen under lång tid. Kung Aleksei var en lång och vacker gud, med mörkbrunt axellångt hår när han levde. Som ung gifte han sig med sjöjungfrun Merliah, som senare lämnade havet för att bli en gudinna. Kung Aleksei var respekterad av alla sina undersåtar och var en mycket vänlig konung. Han gjorde allt för dimensionen och ville att alla skulle ha det så bra som möjligt, vilket alla hade tills Kassandras planer störtade kungafamiljen. När mörkrets makter attackerade hade kungaparet inget annat val än att släppa loss ljusets krafter för att bli av med mörkret. Tyvärr misslyckades de och blev båda dödade av Merliahs egen syster grevinnan Kassandra efteråt.


Drottning Merliah

Merliah Eris Kalissa Tenko var drottning över Den Magiska Dimensionen i många år. Hon föddes som sjöjungfru, men gifte sig och fick två döttrar med guden Aleksej. Därpå lämnade hon havet för att hennes yngsta dotter föddes med ben, istället för en stjärtfena som sin storasyster. Båda deras döttrar, Elyon och Tatiana, är till hälften sjöjungfrur och hälften gudinnor. Drottning Merliah och kung Aleksei levde många år lyckliga år tillsammans och var respekterade av hela dimensionen. De levde ett vackert liv med sin äldsta dotter, men fick aldrig en chans att lära känna den yngsta – för när Elyon föddes startade Kassandra ett krig. Drottning Merliah tvingades övertala kung Aleksei att släppa loss ljusets krafter för att besegra alla mörka makter. Vad hon inte visste var att det var hennes egen syster som släppte loss mörkret. Kungen hatade tanken på att släppa loss alla ljusets krafter, men visste att det var det enda som kunde rädda deras två döttrar och hela dimensionen. På så sätt lyckades de bli av med en del av mörkret, men på bekostnad av sina egna liv. Tyvärr hann Kassandra ta död på båda två innan mörkret var borta. Drottning Merliah och kung Aleksei visste inte vad som hänt med Elyon efter attacken och trodde därför att de förlorat båda sina döttrar, det var bara därför de valde att släppa loss ljusets krafter och riskera sina liv. Efter Merliahs och Alekseis fruktansvärda död vågade ingen nämna deras eller prinsessornas namn.


Prinsessan Tatiana

Prinsessan Tatiana Marina Alana Tenko är dimensionens tronarvinge, som försvann då kungafamiljen fördrevs från tronen. Hon har mycket mäktiga krafter och tillsammans med sin lillasyster skapar hon den största kraften i universum. Både Tatiana och Elyon är kända som dimensionens ljussken, vilket är vad som håller hela dimensionen vid liv. Därför har dimensionen varit mörk och kall i flera år då ingen kunnat ta hand om dess ljus. Innan prinsessan Elyon föddes var Tatiana omöjlig på alla tänkbara sätt. Hon var olydig, uppnosig och kaxig. Hon gjorde allt för att trotsa allt och alla; Hon förklädde sig, rymde ut från palatset och gömde sig för sina föräldrar, för alverna och för alla palatsvakter. Hon bättrade sig dock när hon blev storasyster för att hon ville bli en bra förebild, men tillfångatogs strax därpå av Kassandra. Innan dess lyckades hon dock rädda sin lillasyster Elyon innan Kassandra fick tag i någon av dem. Tyvärr förvisade Kassandra Tatiana så fort Elyon räddats. Elyon fick en bra uppväxt, medan Tatiana förvisades till Dödens Dimension.


Prinsessan Elyon

Prinsessan Elyon Ninjara Ariel Tenko växte upp på Jorden, men föddes i Den Magiska Dimensionen. Hon har långt blont hår, med rosa slingor. När hon är 19 år hamnar hon av misstag i Den Magiska Dimensionen, men hur hon gjorde det vet hon inte. I början tror Elyon inte på någonting hon hör eller ser i Den Magiska Dimensionen, och tror att det är en dröm. Snart tvingas hon dock inse att det är en äkta värld. Så fort hon accepterar att hon är ämnad att vara där börjar hon höra en bekant röst som vägleder henne ibland. Vad hon inte vet är att rösten tillhör hennes egen syster.

Elyons syfte med att vara i Den Magiska Dimensionen verkar till en början vara att enbart besegra en ond häxa som förtrollat hela dimensionen, men senare visar det sig att hon är en av dem förlorade prinsessystrarna och därför hör hemma där. Så fort hon besegrat den onda häxan märker Elyon att hennes hår plötsligt blir längre och att hon får rosa slingor. Detta gillar hon dock inte det minsta och har svårt att acceptera sin titel som prinsessa. Till lärarinna får hon den stränga och eleganta hovdamen fru Gothel, som också är hertiginna av Den Magiska Dimensionen.

Tyvärr är prinsessan Elyon inte det minsta enkel att lära någonting alls av prinsesslivet eftersom hon gör precis allting för att trotsa den envisa och stränga lärarinnan som övervakar henne noga. Elyon har många krafter och förmågor som hon inte känner till. Tyvärr är hon helt ointresserad av sina krafter och kan inte behärska dem. Vad hon inte anar är att hennes krafter kommer att bli till en större hjälp än hon någonsin skulle våga tro. Tillsammans med sin storasyster bildar hon den största kraften i universum, ett jättemäktigt ljussken. Hon kan även kommunicera med andeväsen och spöken. Hon och hennes storasyster har enorma krafter båda två, skillnaden är bara att Tatiana kan kontrollera sina krafter.



Okej, det var en presentation av alla karaktärerna. Jag spelar rollen som den motsträviga prinsessan Elyon, medan mina två teaterväninnor spelar hovdamen Layla och unggrevinnan Shimera. Så vad vi behöver är en plats inomhus inom Stockholm för att kunna repetera, fler skådespelare för att kunna fylla i allting tomt, statister för bakgrundernas skull och tillsist en regissör som kan se allting utifrån.

OBSERVERA - Åldersgränsen är 23, men undantag kan göras för t.ex. statistrollerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar