söndag 13 januari 2013

Winx Club!

God kväll, kära vänner! Hur mår ni denna mörka, men fina, kväll? Med mig är det väl okej, jag är bara något trött. Ikväll tänkte jag berätta lite kort om min favoritserie Winx Club, ett TV-serie som tidigare visats på Nickelodeon. Vad jag vet så finns det minst fem olika säsonger av denna fantastiska TV-serie, men den första är naturligtvis den bästa. Jag kan tala om den i timtal, men ikväll ska jag börja med att presentera den för er. I bästa fall kanske ni får upp ett intresse för den, vem vet?


Serien handlar om fem feer på en feskola kallad Alfea. I de senare säsonger dyker fler karaktärer upp, men vi fokuserar nu bara på den första. Först har vi Bloom, gruppens näst yngsta medlem, som startar Winx Club. Hon är runt 16 år gammal när hon träffar Stella, prinsessan av planeten Solaria. De blir vänner snabbt och Bloom dras in i en värld fylld av äventyr, faror och magi. Bloom är den som jag känner mig igen i som mest bland Winx-flickorna. Hon är omtänksam och tvekar inte att hjälpa den som behöver det, men kan vara något för envis och otålig ibland. Utan att först veta om det så är hon väktaren av drakens eld, den största kraften i universum. Bloom är uppväxt på Jorden, men är prinsessa av en värld kallad Domino.



Blooms bästis blir sedan Stella, prinsessan av en värld kallad Solaria. Stella är ett år äldre än Bloom och blev avstängd ifrån Alfea under sitt första läsår. Turligt nog får hon en ny chans och hamnar i samma klass som Bloom. Den som Stella går minst bra ihop med av Winx-tjejerna är Musa, musikens fe, som jag ska berätta mer om snart. Stellas bästa sida är att hon aldrig tvekar att hjälpa en vän, hennes sämsta sida är att hon ibland har svårt för att vara tyst. Hon älskar mode och shoppar hellre än att plugga. Hon är solens och månens fe. Hennes bästa och närmsta vän är Bloom.




Härnäst har vi Flora, naturens fe, som på Alfea delar rum med Bloom. Hon är 16 år gammal och börjar på Alfea samtidigt som Bloom gör. Flora är gruppens mognaste medlem. Hon må vara något osäker på sig själv ibland, men hon är riktigt klok och begåvad. Hennes bästa egenskap är att hon har stor respekt för naturen och alla dess varelser, stora som små. Hon är något blyg, men riktigt omtänksam. Hennes hemvärld är kallad Linphea. Detta nämns dock inte i den första säsongen, detta har jag läst på nätet. Floras favoritämnen i skolan är de som är naturrelaterade.



Därpå har vi Tecna, den yngsta. Hon är sex dagar yngre än Bloom, vilket dock inte nämns i TV-serien. Tecna är teknologins fe och älskar elektronik. Under seriens gång framgår det att Tecna har lite svårt för socialt samspel, men det utvecklas till det bättre med tiden. Hon är gängets smartaste medlem och har en IQ på 150. Hon är praktisk och logisk, för att nu inte tala om perfektionist. Tecna är ibland lite för självsäker och för fixerad vid logik, men inte någon dålig person för det. Hennes hemvärld är kallad Zenith. Precis som Bloom och Stella så är Tecna en prinsessa, vilket dock inte nämns i TV-serien. Tecna står närmast Flora och Musa.



Nu har vi till sist Musa, musikens fe. Hon är rumskamrat och bästis med Tecna. Musa är 16 år gammal och börjar på Alfea samtidigt som Bloom, Tecna och Flora. Musa är duktig i skolan och musikaliskt begåvad. Hon både sjunger och spelar olika instrument på fritiden. Musa är gruppens pojkflicka, men hon är också den känsligaste medlemmen i Winx Club. Musa är tuff, men gillar att vara själv med sin musik ibland. Redan som barn förlorade hon sin mamma och är därför väldigt sårbar känslomässigt. Hon är bästis med Tecna och tycker om alla Winx-tjejer, men går inte alltid så bra ihop med Stella. Musas bästa egenskap är hennes lojalitet, hennes sämsta egenskap är hennes känsliga sårbarhet. Musas hemvärld är kallad Melody.



Det var Winx-flickorna, det, men gå inte ännu. Det finns ytterligare några karaktärer som ni bör känna till, nämligen specialisterna. De är trollkarlar och går på en skola kallad Rödfontänen. De är 17 år gamla och är en grupp vänner, precis som Winx.


Först har vi prins Sky, som i början kallas för Brandon för att han av säkerhetsskäl bytt identitet med sin bäste vän. Man kan säga att Sky är specialisternas ledare. Han är förälskad i Bloom, men är redan förlovat med en prinsessa vid namn Diaspro.



Sedan har vi Brandon, prins Skys bäste vän och väpnare. Under halva första säsongen kallar han sig för prins Sky, för att de två vännerna bytt identitet. Senare avslöjas detta och vännerna börjar använda sina egna namn igen. Brandon är självgod och lite av en tjejtjusare, men är förlovad med Stella och väldigt lojal.



Därpå har vi Timmy, den smarte, men något osäkre specialisten. Han älskar teknologi och är förälskad i Tecna, men vet inte hur han ska visa eller berätta det för henne. Timmy tar inte så mycket plats i specialistgruppen och är väldigt blyg.



Den siste specialistens namn är Riven. Han är lite av en "ensamvarg" och trivs inte i stora grupper. Riven visar gärna sina kyliga sidor och har svårt att lita på kvinnor för att han blev övergiven av sin mor vid födseln. Trots att Riven är riktigt begåvad så blir han lätt avundsjuk och skryter hemskt gärna. Han är hetsig och hatar att förlora.



Ja, det var då specialisterna. Nu kommer vi till mina favoritkaraktärer; Trixhäxorna. De är en häxtrio bestående av tre häxsystrar vid namn Icy, Darcy och Stormy.


Först har vi Icy, min favoritkaraktär. Hon är vacker, bestämd och smart. Icy är någonstans runt 18-19 år när vi först träffar henne. Hon är äldst av tre systrar och studerar svart magi i häxskolan Himlatornet. Förutom att hon är äldst så är hon också Trixhäxornas ledare. Hon hatar alla Winx-tjejer över allt annat, särskilt Bloom. Icys magi kommer ifrån is och kyla, därför är hon riktigt kallhjärtad. Trots detta så har hon dock stor social kompetens och riktigt fint ordval när hon är på bra humör.



Därpå har vi Darcy, den mellersta systern. Hon är 18 år gammal och gillar att titulera sig själv som drottningen av svart magi. Darcys krafter kommer ifrån mörkret. Hon är den mest socialt kompetenta av dem tre systrarna. Hon är något fåfäng, men riktigt listig och talangfull. Tack vare sin sociala talang har Darcy lätt för att manipulera folk.



Sedan har vi Stormy, den yngsta och mest aggressiva. Trots att hon är smart så är hon riktigt otålig ibland. Hennes krafter kommer ifrån stormen. Hon har kontroll över blixtar och oväder. I hemlighet är hon övertygad om att hon är starkare än sina systrar, men det framgår inte i serien. Stormy är 17 år gammal, som specialisterna.





Ja, det var karaktärerna, det. Detta inlägg har tagit mig några timmar att skriva, men det var det värt. Personligen tycker jag att första säsongen av Winx Club är den bästa tecknade serien som gjorts under 2000-talet. TV-serien är baserad på tidningen med samma titel, men TV-seriens första säsong är i mina ögon bättre än tidningen. Om ni gillar fantasy så är den här TV-serien ett måste för er, mina vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar