måndag 23 maj 2011

Se individen, inte diagnosen!

Idag skapade jag en Facebook-grupp kallad "Se individen, inte diagnosen" och har fått olika reaktioner från olika personer. De flesta är positiva, medan andra är negativa och så är det ju alltid. Tyvärr tycker folk att funktionshindrades rättigheter är "uttjatade", men sanningen är att de aldrig kan bli det. Diagnoser är ett jätteviktigt ämne att ta upp idag och tyvärr blundar många för det, vilket är synd.

Alltför många med olika diagnoser skäms för att allting som står i media är så negativt, vilket är så fel. Alltför många "normala" ser diagnoser framför individer, vilket också är fel. Folk med funktionshinder är ofta mycket mer begåvade och kloka än man tror! Jag är så less på dagens perfektionistiska samhälle. SUCK!

Jättemånga skäms för att de har olika diagnoser idag och andra vill inte ens gå på utredningar i rädsla för att vara funktionsnedsatt. Alltför många glömmer att betydelsen inte är vad någonting heter, utan vad man är bra och mindre bra på. Man ska se och behandla sina medmänniskor som personer, inte som diagnoser!

Folk borde skriva mer om hur olika alla utvecklas och vilka enorma styrkor folk med funktionshinder besitter, istället för att skriva en massa negativa saker. Människor med funktionshinder borde skriva om hur det är att leva med sina diagnoser, istället för att läsa alla dumheter på Internet! Att folk ser diagnosen istället för individen är så upprörande! Stå upp för dig själv och skäms inte!

Hade allting som står på Internet om Asperger Syndrom stämt hade jag varit känslokall, elak och usel på teater. Tro inte på allting negativt du läser, försök istället hitta inlägg som är skrivna av erfarenheter! Du lär dig mer då, tro mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar